Przetarg na obiekt / lokal: słupski, gm. Dębnica Kaszubska, Dębnica Kaszubska, Krzywań


ARCHIWALNE

Cena wywoławcza:

4 800 000 zł

1 564 zł/m 2
3 070 m2
Organizator przetargu:
Syndyk
Termin: 2022-10-24

Przetarg syndyk - zakład przetwórstwa ryb. Szczegóły regulamin.

Cena netto. Należy powiększyć o VAT.

Oferty sporządzone zgodnie z regulaminem przetargu należy składać do dnia 24 października 2022 r. osobiście w biurze podawczym VI Wydziału Gospodarczego Sądu Rejonowego Gdańsk-Północ w Gdańsku przy ul. Piekarniczej 10, 80-126 Gdańsk bądź za pośrednictwem poczty (decyduje data wpływu).

Otwarcie i rozpoznanie ofert nastąpi na posiedzeniu jawnym dnia 28 października 2022 r., o godzinie 11:00, w budynku Sądu Rejonowego Gdańsk-Północ w Gdańsku przy ul. Piekarniczej 10, 80-126 Gdańsk, w Sali nr B 65.

Wadium w wysokości 10% ceny wywoławczej netto płatne jest przelewem, najpóźniej w dniu 24 pażdziernika 2022 r., na rachunek bankowy upadłego prowadzony w ING BANK numer rachunku:  75 1050 1764 1000 0090 3240 5129.

Regulamin Przetargu wyłożony zostanie do wglądu osób zainteresowanych w Sekretariacie VI Wydziału Gospodarczego Sądu Rejonowego Gdańsk-Północ w Gdańsku ul. Piekarnicza 10, 80-126 Gdańsk w godzinach i dniach urzędowania Sądu.

Syndyk zastrzega sobie prawo odstąpienia od przetargu lub też unieważnienia przetargu bez podania przyczyny lub niedokonania wyboru oferty bez podania przyczyny.

Wszelkie informacje na temat przetargu można uzyskać pod numerem telefonu 604 990 386 lub pod adresem poczty .

Sprzedaż prawa własności nieruchomości gruntowej zabudowanej położonej w obrębie Krzywań, gminie Dębnica Kaszubska, powiecie słupskim, stanowiącej dz. ew. nr 10/36, 10/38, 10/40, 10/35, 10/39, 10/28 o łącznej powierzchni 154 670 m2 Nieruchomość zabudowana budynkiem przetwórni ryb wraz z infrastrukturą techniczną oraz budynkami magazynowymi. Dla przedmiotowej nieruchomości VII Wydział Ksiąg Wieczystych Sądu Rejonowego w Słupsku prowadzi księgę wieczystą nr SL1S/00104212/7, SL1S/0067735/7, SL1S/0063078/5.

NIERUCHOMOŚĆ NR 1.

Nieruchomość składająca się z trzech działek ewidencyjnych o łącznej pow. 148 132 m2 (14,8132 ha). Działki 10/36 i 10/40 stanowią zorganizowana całość, działka 10/38 oddzielona drogą dojazdową.

Działka 10/36 – niezabudowana. Na terenie działki 10/40 znajduje się zakład przetwórstwa ryb wraz z infrastrukturą oraz budynek magazynowy. Na terenie działki 10/38 znajdują się trzy budynki gospodarcze w złym i bardzo złym stanie technicznym.

Działka 10/40.

Działka o pow. 118 626 m2, położona na terenie płaskim, o pełnym dostępie do mediów.

Na terenie działki znajduje się zakład przetwórstwa ryb wraz z infrastrukturą oraz budynek magazynowy.

Budynek przetwórstwa ryb.

Teren zakładu ogrodzony ogrodzeniem panelowym systemowym o wysokości do 1,60 m na słupkach stalowych malowanych zabetonowanych w gruncie. Brama wjazdowa przesuwna z automatycznym napędem.

W zespół zabudowy przetwórni ryb wchodzi:

- hala produkcyjno-magazynowa z zapleczem technicznym

- budynek biurowo-socjalny

- infrastruktura techniczna (place utwardzone, sieci zewnętrzne)

Parametry liczbowe budynków:

1. budynek biurowo – spocjalny:

- obiekt dwukondygnacyjny

- wysokość w kalenicy +8,7 m p.p.t

- powierzchnia użytkowa – 751 m2

2. hala produkcyjno-magazynowa:

- obiekt jednokondygnacyjny

- wysokość w kalenicy +8,9 m p.p.t

- powierzchnia użytkowa – 2100 m2

3. zaplecze techniczne:

- obiekt jednokondygnacyjny

- wysokość w kalenicy +7,4 m p.p.t

- powierzchnia użytkowa – 219 m2

Zakład zlokalizowany na działkach o nr ew. 10/25, 10/38, 10/39, 10/40 zajmuje się produkcją konserw w zalewach olejowych, konserw z ryb podwędzanych w zalewach olejowych, konserw w zalewach pomidorowych i innych, produkcją sałatek i paprykarzy oraz glazurowaniem i konfekcjonowaniem wyrobów mrożonych.

Zakład podzielony jest na część biurową, pomieszczenia produkcyjne, socjalne, szatnie oraz pomieszczenia służby utrzymania ruchu. Wszystkie obiekty konserwiarni ryb zostały zaprojektowane na działce o nr ew. 10/40. Konserwiarnia składa się z następujących pomieszczeń technologicznych, pomocniczych i magazynowych:

- magazyn niskich temperatur, gdzie składany jest surowiec rybny mrożony w przedziale temperaturowym od -22 st. C do -24 st. C

- rozmrażalnia – pomieszczenie trzykomorowe, z możliwością pracy każdej komory oddzielnie; w każdej komorze istnieje możliwość rozmrażania ryb na wózkach

- rampa rozładowcza ryby świeżej i mrożonej, gdzie następuje przyjęcie ryby w doku rozładunkowym

- magazyn surowca rybnego świeżego, gdzie następować będzie składowanie ryby świeżej w przedziale temperaturowym od -1 st. C do + 1 st. C

- hala obróbki wstępnej, w której odbywa się solankowanie ryby, nawlekanie na druty wędzarnicze, układanie w wózkach wędzarniczych, opiekanie i obróbka świeżej (rozmrożonej) ryby

- pomieszczenie wędzarnicze,

- pomieszczenie do mycia drutów i ram wędzarniczych

- magazyn chłodnia dla przechowywania ryby wstępnie obrobionej w przedziale temperaturowym od 0 st. C do + 2 st. C

- magazyn przypraw, warzyw suszonych, ryżu i innych materiałów pomocniczych

- magazyn chłodnia, gdzie przechowywane są warzywa świeże i inne materiały pomocnicze wymagające składowania w przedziale temperaturowym od 0 st. C do + 2 st. C

- pomieszczenie kuchenne, gdzie przechowywane są sosy, masy sałatkowo-paprykarzowe

- hala obróbki właściwej, gdzie ryby układane są w puszki i odbywa się parowanie, usuwanie wycieku dozowanie zalew, zamykanie puszek, mycie puszek po zamknięciu i ich sterylizacja

- laboratorium kontroli jakości, gdzie odbywa się ocena jakości, termostatowanie, sprawdzanie podwójnej zakładki, kontrola i rejestracja procesów sterylizacyjnych

- magazyn środków chemicznych, gdzie magazynowane są środki czystości

- pomieszczenia warsztatowe, gdzie wykonywane są drobne naprawy

- myjnia opakowań zwrotnych

- produkcyjne śluzy sanitarne

- zaplecze socjalne dla pracowników

- pomieszczenie do wychładzania konserw po sterylizacji

- magazyn wyrobów gotowych

W ramach inwestycji wybudowano również przyzakładową oczyszczalnię ścieków o powierzchni około 220 m2, magazyn odpadów o powierzchni ok. 20 m2 oraz stację transformatorową o pow. ok. 20 m2 i zbiornik przeciwpożarowy o pow. ok. 60 m2 a także parkingi i drogę dojazdową.

W celu zapewnienia odpowiednich warunków sanitarnych w zakładzie wydzielone zostały szatnie brudna i czysta, toalety, natryski i umywalki. Biura z własnym zapleczem socjalnym zlokalizowane są w budynku murowanym przylegającym do hal produkcyjnych.
Aktualne obwieszczenia dostępne są dla użytkowników PRO przeszukiwarki
portali nieruchomości Adradar


Adradar monitoruje 52 portale nieruchomości oraz ponad 1000 stron z licytacjami komorniczymi i przetargami.
Wysyłamy powiadomienia o niepublikowanych wcześniej nowościach w ciągu 8 minut.


Przetarg to doskonała okazja do nabycia obiektu / lokalu poniżej wartości rynkowej. Pamiętaj jednak, że inwestycja w taką nieruchomość może się wiązać ze zwiększonym ryzykiem.